Köftenizi nasıl seversiniz , eğer benim gibi çok baharlı sevmiyorsanız işte bu köfte tam size göre...
malzemeler...
yarım kilo dana kıyma..
1 yumurta..
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke (etin kokusunu alır)
1 çay kaşığı karbonat
Tuz karabiber...
yeteri kadar kaşar..
Kaşar hariç diğer malzemeleri iyice yoğurun..
Cevizden büyük parçalar koparıp içli köfte yapar gibi açın içine birer parça kaşar koyup güzelce kapatın biraz yassıltıp tepsiye dizin..
Hazırladığınız köfteleri dolapta ağzı kapalı olarak 2.3 saat dinlendirin...
Fırının ızgara ayarında en yüksek derecede ızgarayı tepsinin üzerine yetleştirin tepsiye su koyun ki damlayan yağlar koku yapmasın... Hazırladığınız ızgarada köfteleri pişirin..
Afiyet olsun...
10 Aralık 2014 Çarşamba
ISPANAKLI BÖREK..
Ben aslında açma böreği daha çok severim misafirim geleceğinde açma börek yapmak ilk tercihim olur... ne zaman börek açsam oğlum başlar hep bundan yapıyorsun ben bu böreği hiç seviyorum zaten hiç benim sevdiğim börekten yapmazsın diye... Benim gibi unutkan birisi doğal olarak yufka almayı unutur ve bu börek sevdası uzar da uzar..😊 neyse ki geçen gün pazardan yufka aldım da sonunda oğluma bi börek yaptım...
Malzemeler. .
1 kilo yufka (6 adet).
iç malzeme için..
yarım kilo ıspanak.
2.3 tane pırasanın yaprağı..
300 gr kadar beyaz peynir.
tuz... bir fiske şeker (ıspanağın buruk tadını alması için.. 2.3 yemek kaşığı sıvı yağ. . İç harcın malzemelerini güzelce karıştırın..
sosu için..
1 su bardağı yoğurt..
yarım su bardağı maden suyu.
1 su bardağı sıvı yağ..
1 yumurta..
bir fiske tuz..
bütün malzemeyi çırpın..
bütün malzemeyi çırpın..
yağladığınız tepsiye bir yufkayı serin kenarlarını tepsinin dışına sarkıtın sostan dökün diğer yufkayı kırışık bir şekilde serin yine sos dökün 3. yufkayı da aynı serin sos dökün üzerine ıspanaklı harcı döküp her yerine eşit dağıtın... diğer 2 yufkayı da kırışık kırışık serip sos dökün en üst yufkayıda serin buruşturun sos dökün kenarlardan sarkan yufkayı üstte toplayıp kalan sosu dökün...
1 yumurtayı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpın böreğin üzerine sürüp kesin ve susam serpin..
200 derece fırında kızarana kadar pişirin..
afiyet olsun..
9 Aralık 2014 Salı
DENİZLİ'Lİ BLOGGERLAR TOPLANTISI..
Uzun zamandan beri blog yazan ben diğer illerdeki blogger toplantılarını uzaktan takip eder ve niye Denizli'de böyle bir buluşma düzenlenmiyor diye düşünürdüm...
Uzun zaman önce Denizlide bloggerlar toplantısı düzenlemek istiyorum katılmak istermisiniz diye bir mesaj aldığımda çok sevinmiş ve hemen katılabileceğimi bildirmiştim... Bu buluşmayı ayarlayacak olan blogger arkadaşımı hiç tanımıyordum kendisini tanıttı beyazbegonvil eğer yeretli sayı olursa tekrar haber vereceğini söyledi... Ben toplantıdan umudu kesmişken mesaj atıp 8 blogger'a ulaştığına ve buluşmanın zamanını ve mekanını söyleyerek kesinleştiğiniz bildirdi... Gülşah'a verdiği bu emekten dolayı çok teşekkür ederim ...
Denizli'li Blogger Arkadaşlarımızla tanışmak çok güzeldi... Seffafbulutlar.. cicibicihobiler... hilal'le... berahobievi..sizlerle tamışmak çok güzeldi...
Blogger'lar toplantımıza sponsor olan firmalara teşekkür ederiz bize çok güzel hediyeler göndermişler...
Pakmaya Canderel Fruit Fllowers Pastaperisi Zahide Aspire Akarca Çiftliği Otacı Aldido Dermadolin cosmed Bebak Fotomagnet Plus Canvas Rituel de beaute Özlem Sabun Hc Hair Care Mahinev Hly Accessories Seffafbulutlar Ezooze Desenli Keçeler Pınar Desing BH Naturel
Uzun zaman önce Denizlide bloggerlar toplantısı düzenlemek istiyorum katılmak istermisiniz diye bir mesaj aldığımda çok sevinmiş ve hemen katılabileceğimi bildirmiştim... Bu buluşmayı ayarlayacak olan blogger arkadaşımı hiç tanımıyordum kendisini tanıttı beyazbegonvil eğer yeretli sayı olursa tekrar haber vereceğini söyledi... Ben toplantıdan umudu kesmişken mesaj atıp 8 blogger'a ulaştığına ve buluşmanın zamanını ve mekanını söyleyerek kesinleştiğiniz bildirdi... Gülşah'a verdiği bu emekten dolayı çok teşekkür ederim ...
Denizli'li Blogger Arkadaşlarımızla tanışmak çok güzeldi... Seffafbulutlar.. cicibicihobiler... hilal'le... berahobievi..sizlerle tamışmak çok güzeldi...
Blogger'lar toplantımıza sponsor olan firmalara teşekkür ederiz bize çok güzel hediyeler göndermişler...
Pakmaya Canderel Fruit Fllowers Pastaperisi Zahide Aspire Akarca Çiftliği Otacı Aldido Dermadolin cosmed Bebak Fotomagnet Plus Canvas Rituel de beaute Özlem Sabun Hc Hair Care Mahinev Hly Accessories Seffafbulutlar Ezooze Desenli Keçeler Pınar Desing BH Naturel
8 Aralık 2014 Pazartesi
EKLER....
Malzemeler...
2 su bardağı su..
150 gr margarin..
bir fiske tuz 2 kesme şeker beraber kaynatılır...
Ocaktan aldığımız tencerenin içine 2,5 su bardağı un ekleyip hızlı hızlı karıştırarak topaksız bir hamur olunca hemen tekrar ocağa alıp kısık ateşte güzelce pişirin...
3-5 dk. Pişen hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın..
Ben hemen soğuması için kaşık kaşık tepsiye koyup hemen soğumasını sağlarım..
soğuyan hamurun içine 9-10 yumurtayı teker teker kırarak yoğurun..
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 10-12 cm uzunluğunda sıkın..
200 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir...
eklerlerin kuruması gerek eğer kurumamışlarsa fırından çıkardığınızda söneceklerdir.. kurumamışlarsa fırının ısısını düşürîlüp kututana kadar fırında tutun..
krema olarak profiterolün içine hazırladığım kremayı kullanırım... tarif için TIKLAYIN
hazırlanan kremayı sıkma torbasına doldurup teker teker eklerlerin içine sıkın. ..
Üzeri için 200 gr bitter çikolatayı benmaride eritip doldurduğunuz eklerleri çikolataya batırın ve soğuması için dolaba kaldırın...
Afiyet olsun...
5 Aralık 2014 Cuma
ÇAK ÇAK TATLISI...
Uzuuun zaman oldu blogumu güncellemeyeli.... Bu aralar mutfakta pek zaman geçirmez oldum....
Bu gün ilk kez yediğim bu tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim...
Seramik kursuna gelirken arkadaşımız Lidya Tataristan tatlısı olan bu tatlıyı yapmış getirmiş..
Yemeden önce fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi sonlara doğru arkadaşlar fotoğrafını niye çekmedin dediler tabakta kalan tatlıya şöyle bi şekil verdik hiçte fena olmadı hani..😊😀
Lidya'nın anlatımıyla tatlı şöyle hazırlanıyor
3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılır...
1 yemek kaşığı şeker.. sarısı ve beyazı yarımşar kaşık şekerle ayrı ayrı iyice köpürene kadar çırpılır..
Yumurtalar birleştirilir içine aldığı kadar un ve bir kabartma tozu eklenir.... hamur poğaça hamuru kıvamında olacakmış sonra makarna gibi açıp kesilecekmiş....
İş kızartmaya gelince ayrıntı burada işte...
Kızartmak için 250 gr kadar tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağ ....
Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyip soguk yağda kesilen hamurlar kızartılacak...
sırada bal'ı hazırlamak var...
3 yemek kaşığı balın içine 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip şeker eriyene kadar ocakta karışacak ama kaynamadan ocaktan alınacak mış
Kızaran hamurlar aralarına bal dökerek kat kat tabağa döşenecek...
Benden anlatması bu kadar, denemek isteyenler için dayanamadım sizinle de paylaşmak istedim. ..😊😀☺
Bu gün ilk kez yediğim bu tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim...
Seramik kursuna gelirken arkadaşımız Lidya Tataristan tatlısı olan bu tatlıyı yapmış getirmiş..
Yemeden önce fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi sonlara doğru arkadaşlar fotoğrafını niye çekmedin dediler tabakta kalan tatlıya şöyle bi şekil verdik hiçte fena olmadı hani..😊😀
Lidya'nın anlatımıyla tatlı şöyle hazırlanıyor
3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılır...
1 yemek kaşığı şeker.. sarısı ve beyazı yarımşar kaşık şekerle ayrı ayrı iyice köpürene kadar çırpılır..
Yumurtalar birleştirilir içine aldığı kadar un ve bir kabartma tozu eklenir.... hamur poğaça hamuru kıvamında olacakmış sonra makarna gibi açıp kesilecekmiş....
İş kızartmaya gelince ayrıntı burada işte...
Kızartmak için 250 gr kadar tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağ ....
Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyip soguk yağda kesilen hamurlar kızartılacak...
sırada bal'ı hazırlamak var...
3 yemek kaşığı balın içine 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip şeker eriyene kadar ocakta karışacak ama kaynamadan ocaktan alınacak mış
Kızaran hamurlar aralarına bal dökerek kat kat tabağa döşenecek...
Benden anlatması bu kadar, denemek isteyenler için dayanamadım sizinle de paylaşmak istedim. ..😊😀☺
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)