11 Ağustos 2011 Perşembe

RAMAZANIN GÜLÜ GÜLLAÇ...

güllaç

Ramazanın gülü güllaç derler ya bende ilk günden bi güllaç yaptım. Artık ramazan ayı boyunca bol bol güllaç yeriz, bizim evde en sevilen tatlıların başında yer alır kendileri:)

MALZEMELER. 5
6 yaprak güllaç
1, buçuk su bardağı şeker
6 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış cevizSüt kaynatılır içine şeker koyulur şeker eriyinceye kadar karıştırılır, güllaçları ıslatırken süt çok kaynar olmamalı elimizi yakacak sıcaklık yeterli .

Bir tepsinin içinde güllaç yaprakları burada şekerli süt ile ıslatılarak borcama yerleştirilir.üç tanesini koyduktan sonra arasına ceviz serpilir diğer yapraklarda ıslatılarak yerleştirilir ve kalan süt üzerine dökülür.

Oda sıcaklığına gelmesi için bekletilip daha sonra üzeri streç filmle kapatılarak dolaba kaldırılır.

Soğuduktan sonra üzeri yeşil fıstık ile süslenir soğuk olarak servis yapılır.
Dolapta saklanan güllaç en fazla iki gün tüketilebilinir, daha sonra tadı değişir..

Not: Eğer güllaç kuru gibi olursa üzerinden soğuk süt dökebilirsiniz...

3 yorum:

Serap Uzun. Karakazandan dedi ki...

Muhteşem görünüyor cnm,eline sağlık Ramazan en tatlı yanidir güllaç...

nevininyemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık ben bayılırım. Çok güzel görünüyor.Takipteyim.

Adsız dedi ki...

1/5 su bardak ne demek??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...